جراحی های چانه و گونه
جراحی های چانه و گونه : چانه و گونه مهم ترین اعضای صورت هستند زیرا تاثیر بسیاری در زیبایی چهره افراد دارند و کوچکترین تناقض در بین آن ها می تواند سبب بروز اخلال در زیبایی چهره شود از این رو جراحی های چانه و گونه طرفداران بسیاری دارد. ( فوق تخصص جراحی پلاستیک )
زیبایی چهره مستلزم تناسب و هارمونی تمام اجزای صورت می باشد ، همانطور که گفتیم چانه و گونه اعضایی از چهره هستند که نقش موثری در زیبایی صورت دارند و در صورتی که هر نوع نقصی متوجه هر یک از آن ها باشد می توانند زیبایی فرد را تحت الشعاع قرار دهند.
جراحی چانه
شکل ، حالت و سایز چانه در زیبایی فرم صورت بسیار اثرگذار است ، به نحوی که یک چانه کوتاه و کوچک منجر به بزرگ تر به نظر رسیدن بینی می شود و بالعکس یک چانه کشیده و بزرگ سبب خواهد شد بینی فرد از آن چه که هست کوچک تر به نظر برسد.
در چنین مواردی باید جراحی چانه را با جراحی بینی به طور همزمان انجام داد تا اعضای صورت ، حالتی موزون و هماهنگ پیدا کنند.
انواع روش های جراحی چانه
جراحی بزرگ کردن چانه یا ژنیوپلاستی : این جراحی برای افرادی که چانه هایی کوچک و عقب رفته دارند مناسب است. طی این عمل ، چانه به سمت جلو کشیده شده و بزرگ می شود تا با صورت هماهنگی پیدا کند.
جراحی کوچک کردن چانه یا منتوپلاستی : این جراحی برای افراد با چانه های بزرگ و کشیده گزینه مناسبی می باشد و طی آن چانه فرد کوچک تر شده و به سمت عقب کشیده می شود تا جایی که جلوآمدگی آن اصلاح گردد.
متدهای جراحی بزرگ کردن چانه
- بزرگ کردن چانه با پروتز : در جراحی پروتز چانه ، بدون این که آسیبی به عصب چانه بیمار وارد گردد ، برشی در بافت زیرین پوست چانه ایجاد شده و به این ترتیب فضایی در داخل چانه بیمار ایجاد می شود ، سپس جراح متخصص اقدام به قرار دادن پروتز در این فضا می نماید و محل برش را بخیه می زند.
- بزرگ کردن چانه با ژنیوپلاستی اسلایدینگ : این روش برای افرادی کاربرد دارد که به جراحی پروتز چانه پاسخ مناسبی نمی دهند و در واقع چانه هایی بدفرم دارند. در این عمل جراحی ، بخشی از استخوان چانه را برش می زنند و سپس فک را به کمک پیچ هایی فلزی و صفحاتی مخصوص ، ثابت نگاه می دارند و در پایان جراحی محل های ایجاد برش را بخیه می زنند.
جراحی گونه
گونه یکی از مهم ترین اجزای صورت است که در بخش میانی چهره واقع شده و از این رو هم در زیبایی بخش فوقانی صورت و هم در زیبایی بخش تحتانی صورت اثرگذار است. گونه به وسیله چربی ای ضخیم و بافتی همبند پوشانده شده است و در زیبایی و شادابی چهره نقش بسزایی دارد.
طبیعتا با آغاز میانسالی ، بافت صورت و همینطور گونه های افراد تحلیل رفته و با کاهش حجم چربی و استخوان روبرو می شود و این اتفاق منجر به صاف شدن گونه ها و در پی آن فرورفتگی بخش میانی صورت می شود.
حال چنانچه فردی دارای چشم هایی درشت و یک بینی بزرگ باشد ، قاعدتا فرورفتگی گونه ها بیشتر خودنمایی می کند و سبب بزرگ تر به نظر رسیدن بینی می شود ، چنین افرادی به دلیل بی اطلاعی از علت بزرگ تر به نظر آمدن بینی اقدام به انجام جراحی بینی می نمایند.
لازم به ذکر است که شاید جراحی بینی تا حدودی بتواند مشکل آن ها را مرتفع نماید ، اما تا زمانی که بخش گونه در این افراد تقویت نگردد مسلما بیمار از نتیجه عمل ، رضایت چندانی نخواهد داشت.
جراحی گونه یکی از روش هایی است که در راستای متعادل سازی و هماهنگی اجزای صورت نقش موثری دارد و افرادی که با ضعف استخوان گونه مواجه هستند ، می توانند با انجام این جراحی به بخش میانی صورت خود را متعادل نموده و به چهره ای موزون و جذاب دست یابند.